utorak, 28. travnja 2015.

Punjene gljive


Potrebno je:
- 100 g krem sira
- 100 g svježeg sira
- 1 čen bijelog luka
- 1 kašika svježih začinskih trava
- (vlašac, bosiljak, origano, ruzmarin)
- po potrebi so i biber
- 5 komada slanine za oblaganje gljiva
- 20 g maslaca, ako pečete u tavi













Priprema:

Kremasti sir i svježi sir, zajedno umutiti, posoliti i dodati začinske trave, koje sitno isjeckate. Svakom šampinjonu/gljivi otkinuti peteljku, pa u udubljene napuniti smjesom sira i začinskih trava..spojiti kao "puslice", omotati slaninicom i staviti na drveni štapić za ražnjiće. Uraditi sve isto tako sa preostalim gljivama. Zagrijati roštilj i ispeći gljive na roštilju ili kao ja peći u tavi. Tavu zagrijati, dodati malo maslinovog ulja i peći gljive, okretajući ih da budu svuda lijepo pečene, a posebno ako stavljate slaninicu, ona daje fin okus, kompletnom jelu, no može i bez nje!! Na kraju dodati maslac u tavu i skloniti sa šporeta...maslac će se otopiti i time preliti gljive. Servirati kao predjelo ili kao glavno jelo uz dosta svježe salate.

Nema komentara:

Objavi komentar