utorak, 28. travnja 2015.

Piletina sa šampinjonima


Potrebno je:
-    500 g belog mesa
-    500 g šampinjona
-    1 veća glavica crnog luka
-    2 česne belog luka
-    1 veća šargarepa
-    1 kašika začina
-    po želji biber
-    2 kašike kisele pavlake
-    1 kašika gustina

Za prilog:
-    200 g pirinča
-    1 kašičica kurkume
-    1 kašičica začina

Priprema:

1. Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom (na kockice). Propržiti.
 
2. U drugoj posudi pripremiti belo meso. Odvojiti ga od kostiju i iseći na manje šnicle.
 
3. Svaku šniclu valjati u brašno pa poređati po izdinstanom luku.
 
4. Poredjati meso jedno pored drugog, a ako ima još mesa poredjati i odozgo.
 
5. Naliti meso sa čašom vode 2 dl i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti.
 
6. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene samo na pola.
 
7. Posle desetak minuta dodati prvo razmućen gustin u malo vode, a odmah zatim i dve kašike pavlake. Prokrčkati jedan minut i skloniti sa vatre i začiniti.
 
8. Skuvati i pirinač kao prilog i aranžirati (može i pire krompir).

Nema komentara:

Objavi komentar