Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 4 kašičice susama
- 2 kašičice kima
- 2 kašičice slačice
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 kašičice karia
- po ukusu soli
- nekoliko zrna bibera
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Oljustiti kromir i staviti da se
kuva. Obaren krompir ocediti od vode i pustiti da se ohladi. Ohlađen
krompir iseći na kockice otprilike oko 1 cm.
2. U teflonskom tiganju staviti sve začine i ulje i staviti na vatru da začini dobiju zlatno žutu boju odnosno da blago zarumene.
3. Dodati iseckan krompir i pustiti
da se lagano zapeče i da krompit poprimi sve začine. Blago promešati da
bi se začini uhvatili i s druge strane. Ukrasiti listićima peršuna.
Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar